De leukste dartspellen Top 6

Lets play darts! Het spel darts is zeer populair geworden toen Raymond van Barneveld wereldkampioen werd bij de dartsbond BDO. Veel wouden Barney evenaren en zo goed worden als hem, en dit alles vergt oefening. Toen Barney eenmaal een televisie toernooi won trok dit ook de aandacht bij RTL7.

Ineens ging RTL7 reclame maken voor de aankomende toernooien en werd er ruimte gemaakt in de televisiegids:) Toen de toernooien uitgezonden werden op tv ging de bal helemaal rollen en kocht bijna heel Nederland een dartbord met een paar dartpijlen. Veel dartsliefhebbers gingen oefenen om net zo goed te worden als hun rivaal.

Maar een 501 leg telkens weer beginnen gaat een keer vervelen. Om gefocust te blijven en voor de fundarters werden er spellen verzonnen wat je kan spelen op je eigen dartbord. Ook zijn dit erg leuke spelletjes voor in de kroeg:)

Dus werden er meerdere games verzonnen om op het zelfde dartbord te kunnen spelen. Deze zijn vooral populair om te spelen met je vrienden in de kroeg of in de mancave:)

Bekijk hieronder welke leuke dartspellen je nog meer kan spelen op je dartbord.

Gaafste dartspellen om te spelen

We zullen je niet langer in spanning houden en direct onthullen wat de vetste spellen op het dartbord te spelen zijn. We hebben er een top 10 van gemaakt. Deze worden precies uitgelegd hoe te spelen en met hoeveel spelers het spel te spelen is.

1. Around the board

Around the board

Rond het bord gooien is best een gaaf spel en erg goed voor training ook. Dit spel word zowel door fundarters gespeeld als door competitie darters. Dit spel kent meerdere versies. De bedoeling is alle vakken te raken van het bord beginnend met de 1.

Het doel is zo gauw mogelijk het bord rond te spelen en eindigen met een bullseye. De bedoeling is per vak 3 punten te halen. Als je 3 punten hebt door het vak 3 x te raken dan mag je door na het volgende vak. Deze 3 punten kun je behalen door:

  • 3 keer het vak te raken
  • De dubbel van het vak te raken telt voor 2 punten
  • De tripple te raken telt direct al voor 3 punten en mag je dus al door na het volgende vak

Dit leuke dartspel kun je met oneindig veel spelers spelen en is favoriet voor vele fundarters. Veel darts plezier:)

2. Dubbel In – Dubbel Out

Dit spel lijkt heel erg op around the board, alleen ga je bij dit spel je dubbels trainen of voor de fundarters buiten het bord smijten:) hier is het de bedoeling dat ook elk vak moet worden geraakt. Je kunt per vak 2 punten verdienen door twee keer de dubbel te gooien. Hierbij maakt het niet uit of de speler nu met het vak 1 begint of de bullseye. Dit kan ook met meerdere spelers gespeeld worden. 

Tip: als je dit met meerdere spelers speelt noteer dan hoe ver je bent. Zie voorbeeld hieronder:

1 //

2 //

3 //

4 //

5 /

BE ##

20 ##

19 ##

18 #

Hier direct boven is dus bijvoorbeeld als een speler met de bullseye gaat beginnen. Veel speelplezier.

3. Bulls eye

Bulls eye
Bulls eye

De titel naam zegt het al, met dit spel moet je alleen maar de bullseye raken. De bullseye is het rode rondje midden in het dartbord. Het groene ronde vak eromheen is enkel bull wat niet meetelt voor punten. Dit spel is heel simpel, je moet 10 keer de rode bullseye gooien.

Degene die het eerste bij de 10 is heeft gewonnen, er kan natuurlijk op het einde een gelijkspel ontstaan. Dan ga je per beurt net zolang door tot iemand de bullseye een keer meer gegooid heeft als de ander. Zoals ik zei een simpel spel maar best leuk.

4: Knock-out

Dartspel Knock-out
Dartspel Knock-out

Dit spel wordt veel gespeeld met meerdere spelers, eigenlijk hoe meer spelers hoe leuker het wordt. Althans dan duurt het spel langer. De bedoeling is dat de eerste speler een zo hoog mogelijk puntenaantal gooit met drie dartpijlen. De spelers erna moeten dezelfde punten gooien om geen kruisje te krijgen of meer punten gooien.

Slagen de spelers die na de eerste speler daarin niet? Dan krijg je een kruisje achter je naam. Degene met drie kruisjes valt af en mag niet meer meedoen. Vrij logisch is dat de speler met de minste kruisjes of geen kruisje het spel wint.

5. Shanghai

Dit dartspelletje is erg geliefd onder de darters en word nog veel gespeeld. Als je zelf dart dan komt deze term je vast wel bekend voor Shanghai. Zo wordt een uitgooi ook wel genoemd. Shanghai uitgooien doe je met een triple 20, een enkele 20 en dan eindigen met dubbel 20.

Dit samen zijn 120 punten en wordt de Shanghai uitgooi genoemd. Dit spelletje moet je net zo spelen, dit kan ook met meerdere spelers gespeeld worden. Dit werkt ook met kruisjes achter je naam, drie kruisjes dan ben je af. De aantal keren kun je zelf verzinnen. Veel plezier.

6. Sudden death

Sudden death
Sudden Death

Ook dit is ook een erg leuk dartspel en het leukste is om dit met meerdere spelers te spelen. Bij dit spel is het de bedoeling dat er 3 pijlen gegooid worden om de hoogste puntenaantal te behalen.

Degene die van de spelers het laagste puntenaantal heeft valt af. Dit spel wordt net zo lang gespeeld tot er een Sudden Death plaatsvindt. Dat betekent dus dat er een speler is overgebleven en de winnaar is. Veel speel plezier gewenst

Plaats een reactie