Beter worden met darten? Jouw Dart skills verbeteren met deze 4 tips!

Hoe kun je het snelste beter worden met darten en jouw dart skills verbeteren?

Het verbeteren van je skills voor het darten is cruciaal. Maar het kan lastig zijn om te bepalen hoe jij je skills kunt verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, zonder dat je er dure producten voor hoeft aan te schaffen.

Veel oefenen

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Wanneer je je skills in darts wilt verbeteren zul je veel moeten gaan oefenen. Het wordt aangeraden om minimaal een uur per dag darts te spelen. Het kan zijn dat je geen aanlegt hebt om te darten. Dan is het een goede keuze om langer dan een uurtje per dag darts te gaan spelen.

Je kan het beste leren door steeds op hetzelfde vakje te blijven gooien. Zo leer je de pijlen het beste kennen. Je kan zelf bepalen of het makkelijker voor jou is om met een triple/dubbel te gooien of met een groter vak te beginnen. Zodra de pijlen er allemaal op dezelfde hoogte in gaan, weet je dat je de pijlen onder controle hebt.

Andere darts & pijlen proberen

In sommige gevallen zal het vele oefenen niet helpen om beter in darten te worden. Dan is het verstandig om na te gaan of je wel de juiste darts hebt. Zo kun je denken aan het wisselen tussen flights of shafts. Dit zijn andere pijlen sets, waardoor je misschien beter kan darten.

Het is vooral belangrijk dat je nooit opgeeft. Je moet genoeg tijd nemen om te wennen aan de darts of aan een bepaalde worp. Uiteindelijk zal je erachter komen wat voor jou werkt. Je kan bij de andere darters bekijken wat voor hen werkt. Advies vragen is eventueel ook een optie. Wanneer je in een wedstrijd zit, is het belangrijk om op jezelf te letten en niet teveel bezig te zijn met de tegenstander.

Lees ook: Hoe hoog moet je een dartbord ophangen? Dit zijn de officiële hoogtes en afstanden.

Het wisselen van darts werkt niet

Wanneer je gewisseld bent van darts, kan het zijn dat dit niet voor je werkt. De darts die je uitgekozen had, zijn dan niet voor je bedoeld. Je kan er dan voor kiezen om weer terug te gaan naar je oude darts. Omdat je even met andere pijlen hebt gegooid, kan het zijn dat het nu met je oude darts ineens een stuk beter gaat.

Daarnaast kan het zijn dat je even aan de nieuwe pijlen moet wennen. Je moet leren met deze pijlen te gooien. Dit zal wat tijd nodig hebben. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je niet continu moet wisselen van darts. Hierdoor zal je spel niet verbeteren. Het beste is om een set minimaal een week uit te proberen voordat je de set omwisselt.

De juiste werpstijl

De werpstijl kan een groot verschil maken in hoe goed je bent in darts. Je werpstijl hoort zo makkelijk mogelijk te zijn. Het is belangrijk dat je arm het werk moet doen en niet je schouder of de rest van het lichaam. Als je de pijlen uitprobeert met een goede werpstijl, zal je direct zien dat je spel bevordert. Het is belangrijk om te weten dat hier geduld voor nodig is. De juiste werpstijl ontwikkel je niet binnen een dag.

Je hele lichaam is belangrijk tijdens het gooien. Zo zijn ook je voeten belangrijk. Je voeten moeten op de juiste manier geplaatst worden. Op die manier zorg je ervoor dat je een makkelijke werpstijl behoudt. Je voet moet goed tegen de oche aan staan.

De meest voorkomende tactiek is door je neus tegen de oche aan te zetten of de wreef van je voet. Uiteindelijk zal je zelf moeten uitproberen wat voor jou het beste werkt. Door de juiste werpstijl kun je namelijk een hoop blessures voorkomen. Uiteindelijk kun je dan langere wedstrijden beter volhouden.

Plaats een reactie