De 3 Beste Dartborden Voor Beginners In 2022

Je wilt gaan beginnen met darten en je eerste dartspullen aanschaffen. Te beginnen met een dartbord. Wat is dan het beste dartbord voor beginners? Zit er überhaupt een verschil tussen de dartborden, ze zien er tenslotte op het oog allemaal hetzelfde uit?

Het antwoord daarop is ja: er zit een groot verschil in de verschillende dartborden. Wat met name met de gebruikte materialen en kwaliteit te maken heeft. En dat kun je op het oog dan weer niet zo makkelijk onderscheiden van elkaar 😉

Op deze pagina vind je het resultaat uit de dartborden test met de 3 beste dartborden voor beginners. Welke je ook aanschaft, je hebt altijd een goed dartbord om te starten met je nieuwe hobby!

Beste dartborden voor beginners in 2022

De volgende selectie is onze top 3 dartborden voor beginnende darters. We hebben deze dartborden test uitgevoerd op basis van prijs, kwaliteit/duurzaamheid en ontwerp.

Voor deze test hebben we:

  1. 11 dartborden getest
  2. 5 uur onderzoek gedaan
  3. meer dan 50 ervaringen doorgenomen
Beste keuze
Direct bestellen
bol.com (€59,95)
Laatst bijgewerkt: oktober 1, 2022 - 4:14 am

Direct bestellen
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt: oktober 1, 2022 - 4:14 am

Direct bestellen
bol.com (€23,95)
Laatst bijgewerkt: oktober 1, 2022 - 4:14 am

Beste keuze: Winmau Blade 6

De Winmau Blade 6 is dé keuze voor de echte dartliefhebber en meer ervaren darters. Het is het meest populaire dartbord ter wereld en dat is niet voor niets. De kwaliteit van dit dartbord is niet te vergelijken met andere dartboards en daarom ook hét dartbord in verschillende professionele dartcompetities.

Dankzij de dunne bedrading (25% dunner dan de voorganger) met een 60 graden hoek zullen je pijlen er een stuk minder vanaf vallen. Daarnaast zullen je scores hierdoor ook beter zijn omdat je minder bouncers hebt, ook in de double en triple vakken.

Het bord is gemaakt met de beste kwaliteit Sisal uit Oost Afrika met een stuk betere dichtheid dan de voorganger en andere dartborden. Zo blijft het dartbord lang als nieuw en is dit een lange termijn investering voor je hobby.

Het dartbord was in een paar minuten gemonteerd aan de muur dankzij het rota-lock systeem. Hiermee kun je het dartbord zonder gedoe aan iedere muur bevestigen en stellen.

Beste keuze
Direct bestellen
bol.com (€59,95)
Laatst bijgewerkt: oktober 1, 2022 - 4:14 am

Complete keuze: ABC Darts – Dartkabinet

Met het dartkabinet van ABC Darts haal je gelijk een complete set voor je nieuwe hobby in huis: dartbord, pijlen en puntentelling template. Met deze set is het een kwestie van het kabinet ophangen, het dartbord plaatsen en je kunt beginnen.

Ook ideaal voor feestjes of mannenavonden!

Zoals we zeiden is het dus een complete set waarin je direct alles in huis hebt om lekker erop los te darten. Omdat het in een kabinet is geplaatst kun je het dartbord mooi afdekken met de deurtjes. Ideaal als je het in de woonkamer of keuken wil hangen zonder het dartbord continu te zien (omdat je vrouw erover zeurt bijvoorbeeld.. 😉 )

Inbegrepen bij deze complete set is:

  • Dartkabinet (Kleuren: zwart, wit, rood of een Jack Daniels variant)
  • Professioneel wedstrijd dartbord
  • 2 setjes met professionele dartpijlen
  • 4 sets met aluminium dart shafts
  • 4 sets dart flights van ABC Darts

Al met al is dit de beste complete keuze als je wilt beginnen met darten. Je hebt in één aankoop alles in huis om te beginnen met darten en je kunt het dartbord praktisch overal ophangen dankzij het kabinet wat geopend en gesloten kan worden.

Direct bestellen
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt: oktober 1, 2022 - 4:14 am

[ah box]

Goedkoopste keuze: Lifetime Deluxe

Wil je toch liever wat minder uitgeven om te kijken of darten wel je ding is of omdat je het puur als hobby voor af en toe wil doen dan zouden wij voor de Lifetime Deluxe gaan.

Dit dartbord is ondanks de lage prijs van verrassend goede kwaliteit: toernooi waardig. Het heeft de officiële afmetingen van dartboards (18 inch diameter en 3,5CM dik) en is net als de Winau gemaakt van Sisal wat ervoor zorgt dat je pijlen goed in het bord blijven hangen.

Om af te wisselen qua spel kun je het dartbord zelfs omdraaien voor andere speltype. Zo kun je gewoon je vertrouwde 501 darts spelen maar ook hebbes of cricket. Hier hebben we onverwachts zelf veel plezier aan beleefd. Ook voor kinderen is dit speltype leuk om het gevoel voor darts te krijgen.

Ook dit bord komt inclusief 2 sets pijlen dus je kunt gelijk beginnen met spelen!

Direct bestellen
bol.com (€23,95)
Laatst bijgewerkt: oktober 1, 2022 - 4:14 am

Plaats een reactie